Утре започва турнирът "Русенски легенди"

Публикувано в категория Русе  
Треньорът в "Юнак" /Русе/ Георги Станев се спря на окончателна бройка от 15 състезатели, които ще вземат участие на започващия утре в нашия град международен турнир по свободна борба за кадети "Русенски легенди". Организатори на третото поредно издание на "Легендите" са "Юнак", Клуб "Олимпиец", българската федерация по борба и общината.

Турнирът е едно от малкото останали международни прояви в Русе. Куриозното е, че борбата, донесла толкова слава на нашия град, получаваше от общинския бюджет до миналата година едва 2000 лева за организацията на състезанието. Сумата за тази година е 5000, но домакините ще получат средствата далеч след края на схватките. Причината е в късното обсъждане и гласуване на бюджета за спорта. Така положението в условията на кризата ще бъде спасявано от спонсори, клуб "Олимпиец" и федерацията.

Полският състав вече пристигна в Русе, вчера сутринта се появиха и словаците, като до вечерта се чакаше идването на турските и румънските борци. Първите схватки днес ще са от 9 часа, а официалното откриване на турнира ще е в 16. Стартът на състезанието ще бъде даден от зам.-кмета Дончо Добрев, защото Божидар Йотов ще е по дела в чужбина. Входът за борбите ще е безплатен.

Сред гостите на турнира ще са президентът на федерацията Валентин Йорданов, генералният секретар Валентин Савов, Огнян Николов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, както и други, свързани с русенската борба бивши състезатели.

20 Mar 2009 16:07 ч.