Свилен Нейков да се бои от даровете на данайците

Публикувано в категория Русе  
Голямото натягане започна!
Ръководствата на няколко русенски клуба, предполагаме и на много други от цяла България, засипаха с поздравителни телеграми и приветствия новия министър на спорта Свилен Нейков.В тези писма има клетви как Нейков е месията, с когото биха работили прекрасно и как едва ли не той е дългоочакваното слънце, което ще огрее навсякъде. То едни метани, то едни поклони, то едно целуване на ръка като при папата!
Тези типове изглежда смятат, че Нейков е шаран, който веднага ще налапа въдичката за поредицата им от искания. Сигурно си казват - дай да извадим баданарката, пък той ще се разчувства и ще ни прегърне за нови подвизи.
Може, ама май не са познали. Нейков, поне на пръв поглед, нито е по захаросаните истории и щедрите обещания като тези на Васил Иванов-Лучано, нито се усмихва н нищоправене като Весела Лечева. Човекът знае какво значи страдание в българския спорт, след като с една стара лодка направи жена си олимпийска шампионка. Той едва ли си пада по тортите на Лучано и по срамежливите усмивки на Лечева.
Г-н Нейков, телеграмите до вас са за кошчето с боклук. Вижте кой какво работи, какво реално прави и къде го стяга обувката.
Всъщност, вие знаете много добре.
Попътен вятър, г-н министър!
От сърце.

01 Aug 2009 11:55 ч.