Елина тушира за общо две минути две румънки

Публикувано в категория Русе  
Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Елина Васева стана шампионка на международния турнир по свободна борба за жени в румънския град Питещи. По пътя към златото в категория до 63 килограма възпитаничката на треньора Георги Станев направи две схватки срещу представителки на домакините. И двете завършиха с туш. Състезанието в Питещи бе последната проверка за Васева преди участието й на световното първенство през септември в Дания.
В първата борба Елина е приложила хватката "мелница" и така е постигнала категоричната победа. На финала пък се е справила срещу Беатриче Оанчея след атака с "пакет".
Участие в Питещи записа и бронзовата призьорка от европейското и световното първенство за девойки Тайбе Мустафа. Тя обаче отпадна от борбата за медалите в категория до 59 килогпрама, след като загуби на старта срещу германска състезателка.
Веднага след завръщането си от Румъния Елина и Тайбе ще тръгнат за последен лагер на националния отбор в София. Почти сигурно е, че двете щуе участват без уговорки на световното.
Водач на българските мъже в Питещи бе треньорът в "Юнак" Валентин Ангелов. Той е помощник на Симеон Щерев в националния тим, но Щерев е ангажиран с друга група на лагер в Украйна. Под ръкововството на Ангелов Светослав Нейчев /60 килограма/, и Георги Средков /96/ завоюваха бронзови медали.
Русенецът Стоян Цонев /55/ не успя да стигне до отличията.

24 Aug 2009 12:59 ч.