Наградиха днес Тайбе, Сава Семков е треньор на годината в Русе

Публикувано в категория Русе  
Главният редактор на вестник "Утро" Богдана Лазова и кметът на Русе Божидар Йотов наградиха днес 10-те топспортисти на годината в крайдунавския град. Те бяха излъчени в анкета на ежедневника, най-тиражният и реномиран вестник в Североизточна България. 
Състезателката на "Юнак-Локомотив" Тайбе Мустафа бе поставена на трето място. Тя бе изпреварена само от световния шампион по стрелба с лък Явор Христов и бронзовата медалистка от европейското първенство по бокс за жени Десислава Лазарова. Наставникът на Тайбе - Сава Семков, бе отличен за треньор на годината в анкетата на ТВ център "Русе". Семков подели първото място с Йордан Джамбазов от клуба по стрелба с лък "Джамбо".
Красивите и изящни статуетки "Спортен Олимп" от името на техния учредител, президентът на федерацията по борба Валетин Йорданов, бяха връчени на Тайбе Мустафа /като най-равномерно представилата се през годината състезателка/, а общината взе приза за спонсор на сезона. Горд от това признание, кметът Божидар Йотов победоносно размаха статуетката над главата си.
"Спортен Олимп" като отбор №1 заслужиха и баскетболистките на "Дунав Еконт Експрес". Те обаче играха вчера мач за ФИБА Еврокъп и в часа на тържеството пътуваха за България. Тимът ще получи статуетката си утре преди поредния си двубой за първенство срещу "Монтана" в Русе.


18 Dec 2009 17:20 ч.