Валентин Гецов: "Русенски легенди" е най-силният турнир за кадети в България

Публикувано в категория Русе  
Президентът на клуб "Юнак-Локомотив" Валентин Гецов и треньорът Борислав Рачев дадоха пресконференция днес преди турнира по свободна борба за кадети "Русенски легенди", който ще състои в събота и неделя.
"Това е най-силното състезание за кадети в цяла България. Нивото му се повишава от година на година. В сегашното му издание ще участват борци от български клубове, Словакия, Турция Полша,  Румъния. Очакваме потвърждение от Украйна и Гърция. Освен момчета от "Юнак-Локомотив" на тепиха ще излязат и състезатели от нашия национален отбор, водени от Рахмат Сукра. Заради важността на турнира федерацията се погрижи да осигури съдии с международен статут. Ще има и изисквания от ФИЛА видеоконтрол", подчерта Гецов в своето встъпление.
Борислав Рачев каза, че "Юнак-Локо" ще участва с 16 борци. Той изрази надежда, че русенци ще спечелят поне няколко медала. "Очакват ни наистина сериозни схватки", каза синът на добрия в недалечното минало русенски борец Пламен Рачев.
После Валентин Гецов заяви, че общината в Русе трябва да поеме по-сериозен ангажимент към този славен спорт, какъвто е борбата.
"Ние сме един от двата клуба, които си плащаме за всичко. Не може борбата, донесла толкова много слава на русенския и българския спорт, да остане пренебрегната", каза той.
Гецов направи коментар и на задаващото се европейско първенство в Баку.
"Русе ще участва с Елина Васева и Тайбе Мустафа. Тайбе е голям талант. Тя се бори много майсторски за възрастта си, но трябва да работи за укрепване на психиката си. Ние ще направим всичко възможно, за да я задържим в "Юнак-Локо". Русенският спорт има нужда от бъдещи звезди като Тайбе. Лично аз няма да позволя тя да си тръгне от Русе", каза Гецов.
 


23 Mar 2010 19:12 ч.