Легендарният Ачев хваща здраво юздите в "Юнак-Локо"

Публикувано в категория Русе  
Известният треньор Георги Ачев бе издигнат единодушно за президент на русенския клуб по свободна борба "Юнак". На сбирката в петък присъстваха шефът на федерацията Валентин Йорданов, бившият вече първи човек в клуба Валентин Гецов, членове на УС, треньорите Георги Станев, Сава Семков, Борислав Рачев.
Валентин Гецов обясни, че сдава поста заради многото си ангажименти извън Русе. Той декларира, че твърдо ще продължи да помага на "Юнак".
Ачев отби в началото предложението да стане президент, като се аргументира, че вече не му е време да се занимава плътно със спортна организация. Валентин Йорданов го убеди да поеме щафетата от Гецов, като каза, че повечето от задачите на легендарния треньор ще са от консултативен спортно-технически характер.
Президентът на федерацията раздаде на треньорите 100 анцуга, предназначеви за състезателите на "Юнак". Той обясни, че скоро ще обзаведе борците с нови трика и борцови кецове.
Голям част от дискусията бе свързана със състоянието на залата в комплекс "Локомотив". Йорданов и Гецов поеха ангажимент да пратят специалисти, които да проверят защо системата с топлоснабдяването не работи както трябва и децата студуват през зимата. Ще се търси начин и за тотален ремонт на залата.
Президентът на федерацията призова треньорите да осъществяват връзкки с малките центрове, откъдето могат да се черпят кадри за школата.
"Навремето, когато се кажеше "Русе", всички трепереха от нас, преди да излязат на тепиха. Искам клубът ни отново да сериозен фактор. Вярно е, че условията са други и по-тежки, но ще трябва да се развиваме и при тези обстоятелства", заяви Валентин Йорданов.
Той разказа накратко пред "Утро" за представянето на Тайбе Юсеин на световното първенство в Истанбул.
"Пребори хубаво силна азербайджанка, но после се уплаши и загуби нелепо. Тайбе е много качествена състезателка, но има един сериозен проблем - лабилната психика. Зятова първо трябва да се пребори със себе си", смята борец щ1 в света за 20 век.  
Георги ХРИСТОВ, вестник "Утро"


26 Sep 2011 09:58 ч.