Гълъбин Боевски арестуван с кокаин в Бразилия?

Публикувано в категория Русе  
Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия с два килограма кокаин, съобщават всички български информационни агенции.

От Федералната полиция в столицата Бразилия потвърдиха за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник на летище Гарульос.

Вчера той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения, съобщи бТВ от свои източници. Информацията все още не е потвърдена официално от българските власти.

От Софийската градска прокуратура, заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина.

Близките на Боевски не бяха открити за коментар. Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 година семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

26 Oct 2011 20:07 ч.