Стефка Костадинова щяла да пледира за помирение! Може, ама как да стане!

Публикувано в категория Русе  
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова ще поиска среща с президента на федерацията по борба Валентин Йорданов, Станка Златева и треньора й Симеон Щерев. Костадинова ще се опита да направи всичко възможно тримата да се помирят и да изберат най-печелившия вариант за България.
Така пише в информациите от днес.
Чест и хвала за великата спортистка Стефка Костадинова, но кого всъщност иска да помирява тя? Тези, които обикаляха нон стоп от тв студио през тв студио и плачеха кански колко са онеправдани, или този, който мълчеше, търпеше, траеше, бъхтеше, тичаше, работеше като вол и им създаваше пълен комфорт като подготовка, турнири и участия в големи състезания?
Можеш ли да помириш героите като в онази приказка за мечката и лесничея, дето сме я учили като деца!
Мечката и оногова били големи приятели, докато веднъж мецана пожелала да го целуне. Нали сал са първи приятели! А горянинът рекъл - бабо Мецо, всичко ти е наред, ама много ти миришат устата! Иначе сме приятели!
Тогава тя, понеже била отровно обидена,  му рекла да го съсече с брадвата. Веднага! Ударил той, отворила се голяма рана.
Срещнали се след време, та мечката му рекла: "Видиш ли, приятелю, раната зарасна, ама не мога да забравя лошата ти дума. Тя ще си остане завинаги!"
А кой пръв изрече лошите, долни, преднамерени и несправедливи думи, само вие, драги читатели, си знаете!
Трудно е, уважаема г-жо Костадинова, да се иска помирение от две коренно различни гледни точки, но пък вие опитайте!
Ако "лесничеят" се извини публично и с апломб като на онази отвратителна и недостойна пресконференция, която даде, номерът може и да мине!
Кой знае!01 Feb 2013 19:16 ч.