Отчетът след "Дан Колов" и "Никола Петров: Можем, но ни чака още страшно много работа!

Публикувано в категория Други  

Старши треньорът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян даде оценката си за представянето на нашите състезатели на турнира "Никола Петров".
"Виждам развитие при Александър Костадинов - той работи много, провежда индивидуални тренировки, вслушва се в треньорските указания, стиска зъби, за да удържи килограмите, проявява воля. Доволен съм и от бронза на дебютанта Константин Стас. Все пак това бе първото му състезание. Липсват му турнири, в които може да подобри формата си и да претендира за медал и на европейското. Забелязвам израстване при Илиян Георгиев, състезател със сериозен вече турнирен опит. На "Никола Петров" се държа храбро срещу силния арменец Джулфалакян, но не повярва във възможностите си и загуби. Милослав Методиев показа, че е боец. Владислав Методиев не беше в най-добрата си форма. Той претърпя операция на коляното, която възпрепятства част от подготовката му. Най-добрите ни състезатели - Иво Ангелов, Явор Янакиев, Елис Гури, не участваха заради здравословни проблеми. Надявам се, че ще бъдат възстановени за европейското", заяви Назарян.
От утре класиците се качват на лагер в Белмекен, а последният им лагер до европейското ще е на "Спортпалас" край Варна от 18 март.
"Имахме силнии и слаби категории. Тайбе Юсеин се представи на ниво, въпреки че страдаше от контузия. Наблюдавам израстване при Виктория Бобева. Тя обаче все още не е сигурна в себе се - водеше и накрая падна с туш. Същото важи и за Евелина Николова. Пред нея стои някаква психологическа бариера от туркинята, от която загуби на световното, и все още не може да я преодолее. Елица Янкова показа, че е боец. Не съм доволен от момичетата в кат. До 53 кг - Виолета Симеонова, Пепа Димитрова, Кристина Велева. С тях предстои още много работа", заяви пък старши треньорът на женския ни национален отбор Серафим Бързаков.
Националките ще продължат подготовката си в Самоков, а три от тях - Елица Янкова, Мими Христова и Евелина Николова, ще участват през следващите дни на турнир в Швеция.
Ето и мнението на старши треньор на националния отбор за свободния стил Валентин Райчев: "Съжалявам, че Кирил Терзиев не успя да се реализира на "Дан Колов". Всъщност, той се бори с настинка. Пръв в категорията му до 74 килограма стана Леонид Базан. Базан победи много силни борци. На европейското ще отиде най -подготвеният...Радослав Великов не беше готов за "Дан Колов". Предстоят ни разговори как ще се готви до европейското. Доволен съм от Борислав Новачков. При него, както и при Мирослав Киров, личи израстване. Чака ни още работа с Георги Вангелов и Мехмед Фераим. И двамата не успяха да покажат възможностите си. За съжаление зейна дупка в кат. до 86 кг и до 125 кг - там нямаме изявен състезател, който да ни представя на големи първенства. Димитър Кумчев претърпя операция на коляното преди месец и доста време ще е извън тепиха. Специално при тежките ще разчитаме на млади момчета, но ще им трябва доста време, за да се изградят като класни състезатели", добави още Райчев.
Свободняците ще се готвят на комплекс "Диана", а в заключителният им лагер преди европейското ще е в Тетевен.26 Feb 2014 12:03 ч.