Крушката казала на опашката, че Станка Златева отказала 2 милиона долара срещу азерски паспорт!

Публикувано в категория Други  

a stankaАзерски сайт публикува бомбастична новина, базирана върху цитати от българската агенция Блиц. Според азерите блицаджиите написали, че Станка Златева отказала да се състезава за Азербайджан, въпреки че последното предложение от Баку било да получи 2 милиона долара!
Дали това е истина, може да каже само Станка!
А и ама ли нужда от коментар, след като тя вече се произнесе официално, че ще се състезава само за България!
Ето всъщност какво точно пише азерският сайт!

27.02.2014 16:58 БАКУ, 27 фев – SPORT.1NEWS.AZ Болгарские СМИ, продолжая дискутировать на тему несостоявшегося перехода Станки Златевой в сборную Азербайджана по борьбе, назвали сумму, от которой отказалась известная спортсменка. «Станка Златева неоднократно отклоняла в последние годы заманчивые предложения из Азербайджана, - приводит Sport.1news.az цитаты написанные на сайте blitz.bg. – Последнее предложение стало рекордным и равнялось 2 млн. долларов».

А и Блиц междувременно пусна опус за Станка под заглавие "Станка Златева като преродена" /има се предвид откакто тренира в Баку/. Цитират се и думи на Симеон Щерев /дословно/: "Станка обича Азербайджан, както и аз. Нашата съдба е свързана с тази страна и ние не можем да отречем, че някои от най-щастливите ни мигове сме ги изживели именно тук.
Искам спекулациите около мен и Станка веднъж завинаги да престанат. Със сигурност тя няма да се бори за Азербайджан, със сигурност тя обича Азербайджан, защото тук й е добре, никой не я тормози, не я притиска за интервюта, не я разпознава и не я натоварва психически, както в България. Ние се договорихме с българската федерация, че взаимно ще си помагаме. Станка ще тренира при мен, ще тренира заедно с младите и талантливи състезателки, които подготвям в Баку. Това е от полза и за нея, и за мен. Тя, защото има свежа кръв за съпернички, ние, защото от нейната класа можем да черпим с пълни шепи“, категоричен е Щерев".28 Feb 2014 16:34 ч.