Зала "Дунав" посреща в събота култовия турнир "Русенски легенди"

Публикувано в категория Русе  

vatevСъстезатели от Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Македония и Украйна ще участват в осмото издание на международния турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди 2014". Схватките в зала "Дунав" започват на 28 юни от 9 часа, от 16 кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов ще открие официално състезанието.
България ще бъде представена от основните си центрове, разширения състав на националния отбор с наставник Кирил Вътев, разказа на пресконференция днес треньорът в "Юнак-Локомотив" /Русе/ Валентин Ангелов. Русенският клуб ще прати на тепиха Керим Керимов, Хаят Джелил, Стоян Стоянов, Ахмед Караали, Севди Чиликов.
Главен съдия ще е Светлин Генчев.
На пресконференцията присъства вицеолимпийският шампион от Барселона, възпитаник на русенската школа, медалист от световни и европейски първенства Валентин Гецов. Действащият международен съдия пожела успех на всички участници.
Турнирът "Русенски легенди" се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.
Медиен партньор на събитието е лидерът в печата за Североизточна България вестник "Утро".
На снимката/ Селекционерът на националния отбор за кадети Кирил Вътев ще провери формата на своите избраници.26 Jun 2014 16:00 ч.