9-ИЯТ ТУРНИР ПО СВОБОДНА БОРБА "РУСЕНСКИ ЛЕГЕНДИ" ЗАПОЧВА ТАЗИ СЪБОТА С НАД 150 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ 6 ДЪРЖАВИ

Публикувано в категория Русе  

26 състезатели от разширения състав на националния отбор ще вземат участие на започващия тази събота /18 юли/  в Русе 9-и международен турнир по свободна борба за кадети и кадетки "Русенски легенди", стана ясно на пресконференция вчера. На нея присъстваха селекционерът на държавниия тим за тази възрастова група Салим Наим и треньорът от местния клуб "Юнак-Локомотив" Георги Станев. Състезанието ще започне на 18 юли в 9 часа. Официалното му откриване ще е същия ден от 17 часа. Борците ще бъдат поздравени от кмета на Русе Пламен Стоилов. Борбите ще продължат и в неделя.

Участие на турнира ще вземат и 20 кадетки, които тренират в момента на лагер в Сливен.

Гостите от чужбина ще са от Германия, Гърция, Молдова, Румъния, Македония.

Турнирът е посветен на известните борци от крайдунавския град Огнян Николов, Иван Илиев, Валентин Йорданов, Рахмат Сукра, Валентин Гецов, Валентин Савов. Те се носители на медали от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

"Тренираме в Русе с македонците при добри условия от 6 юли. Момчетата работят добре, усещам, че се готвят с дух и настроение. Борбата е емблемата на българския спорт, така че се надявам да защитим авторитета й по възможно най-добрия начин. Много ми се иска в зала "Дунав" да има повече публика, която обича борбата", заяви Наим Салим, който е баща на Микяй Наим, сребърен медалист от последното европейско първенство за юноши в Истанбул. Наим е наставник в клуб "Димитровград".

Като цяло на тепиха ще излязат общо 150-160 състезатели. Представителите на другите български клубове ща са около 20.

"Юнак-Локомотив" ще се бори за медалите чрез национала Тургай Юмергюве и Тургай Акифов. И двамата ще се запишат за участие на 63 килограма.

 

 15 Jul 2015 18:46 ч.