МИРОСЛАВ КИРОВ СТИГНА ДО БОРБА ЗА БРОНЗА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В ЛАТВИЯ! ДУБОВ И НИКОЛОВА ОТПАДНАХА

Публикувано в категория Свят  

Мирослав Киров стигна до схватка за бронза на европейското първенство по свободна борба в Латвия. Киров /74 килограма/ тръгна с победа от 4:2 срещу Амиркхан Ислямов от Австрия, после надделя с 5:3 срещу германеца Мартин Обст, след което загуби с 0:11 срещу Джабраил Хасанов от Азербайджан. Хасанов обаче стигна до финала и така отвори път на Киров към малкия финал. Той ще се бори за бронза срещу грузинеца Якоб Макарашвили.

Владимир Дубов отпадна от борбата за медалите. Дубов стартира в категория до 61 килограма с победа от 10:0 срещу поляка Кшиштоф Биенковски, но загуби с 0:11 срещу азера Хаджи Алиев. После Алеев бе победен с 2:4 от грузинеца Владимир Хинчегашвили и така участието на Дубов приключи. Алиев все пак се промъкна в битката за бронза, където ще се срещне с арменеца Володя Франгулян. Другият малък финал е Иван Гуйдя /Румъния/-Петро Билешчук /Украйна/.

Евелина Николова също остана без медал на европейското в Латвия. В начална схватка от категория до 55 килограма Евелина загуби с 3:4 срещу гъркинята Мария Преворолаки. После гъркинята падна с 1:2 от Жалима Сидакова /Беларус/ и така Николова остана извън борбите за разпределение на отличията.

СВОБОДНА БОРБА

финали

До 61 кг Георгий Колиев (Беларус) - Владимир Хинчегашвили (Грузия)

До 74 кг Джабраил Хасанов (Азербайджан) - Сонер Демирташ (Турция)

ЖЕНИ До 55 кг Ирина Ологонова (Русия) - Татяна Кит (Украйна)

До 75 кг Алена Стародубцева (Русия) - Ясемин Адар (Турция)10 Mar 2016 13:30 ч.