ВЛАДО ДУБОВ И ЕЛИЦА ЯНКОВА СПЕЧЕЛИХА КВОТИ ЗА ТЕПИХА В РИО! ЧЕСТИТО!

Публикувано в категория Свят  

Владимир Дубов и Елица Янкова спечелиха олимпийски квоти за игрите в Рио 2016.

На квалификационния турнир в Зренянин, Сърбия, те стигнаха финалите в своите категории. Тове бе достатъчно, за да заверят визи за Рио.

Дубов /57 киелограма/ записа 3 победи с технически туш - срещу македонеца Лабазан Аксербиев (Македония) - 10:0, испанеца Леван Вартанов с 10:0 и французина Ел Куадак. На финала Дубов ще се бори с Мнацканян (Армения).

 Елица Янкова /48/ прегази за начало Яна Стадник (Великобритания) с 14:2, после надви  Евин Демирхан (Турция) с 8:2, а на полуфинала надделя и над Марина Маркевич - 6:2. Нейна съперничка на финала ще е  румънката Алина Вук.

 

Класикът Александър Костадинов /59/ загуби на полуфинала от руснака Санал Семенов с 2:12. Преди това европейският шампион записа победа срещу бронзовия олимпийски медалист Роман Амоян (Армения), а на четвъртфиналите надделя и над турчина Учунчу с 4:2. За жалост той се размина на косъм от квота, тъй като само финалистите получават визи за Рио.

 

Без квота остана и  Константин Стас (66 кг), който загуби във втория кръг при класиците от бъдещия финалист Болквадзе (Грузия) -0:9. В репешажите националът падна от шведа Томесен с 0:4.

В свободния стил Борислав Новачков (65 кг) загуби на четвъртфиналите от бъдещия финалист Гаджиев (Полша) с 0:7.

иляна ДУдова (53 кг)  бе спряна на старта от Кравчук (Полша) с 0:10. А след това загуби и  в репешажите от Ирина Ологанова (Русия) с 3:4.

 

България вече има 5 квоти за Рио, като те не са поименни

 

Финалите започват в 19 часа, а утре надпреварата продължава с останалите категории и в трите стила.

 

 

 

 

 15 Apr 2016 17:06 ч.