ТЕОДОР ДОМОЗИНОВ И ВАЛЕРИ ИВАНОВ ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА БРОНЗ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ЗА КАДЕТИ В КЛАСИЧЕСКИЯ СТИЛ. ЗАШЕВ ОСТАНА ПЕТИ.

Публикувано в категория Свят  

След като вчера Захари Зашев остана пети на европейското първенство /Зашев загуби от беларусина Артьом Волоскович/ по класическа борба за кадети в Стокхолм, днес на тепиха излязоха последните български класици.

Ето каква се развиха схватките им.

46 Иван Дамянов бие с 2:0 унгареца Давид Кечкемет, губи с 0:5 от датчанина Николай Мохамади, а след загубата на Мохамади от турчина Кадир Камал с 1:6 отпада.

54 Иво Илиев губи на старта с 1:0 срещу грузинеца Иракли Димистрашвили, но понеже грузинецът стига до финала, дава шанс на Илиев да мине през репешаж. Българинът обаче пада в поправката с 2:13 от азера Нурлан Дадашов.

63 Тихомир Димов прави 1:8 срещу грузинеца Ника Курчиа, Курчиа пък губи нататък от литовец и участието на Димов приключва.

76 Първа схватка за Теодор Домозинов и загуба с 1:3 срещу украинеца Дмитро Васецки. Васецки обаче отива на финала, а Теодор получава възможност да се измъкне с репешаж. В репешажа бие с 11:0 арменеца Богосян и се класира за малък финал. Борбата му за бронза ще е срещу руснака Иля Ермоленко.

85 Филип Радев стартира със загуба - 0:5 срещу финландеца Виле Сало. Сало губи после с 3:5 от австриеца Ранингер и Радев отпада.

100 Валери Иванов побеждава с 4:0 украинеца Назар Юкшта, после губи с 0:9 от поляка Жерар Курнижак, който обаче се преборвва за финал. Така Валери отива на репешаж, където се справя добре - 9:1 срещу азера Юхюр Хаджи. Битката на българина за бронза ще е срещу друг азер - Али Аминазаде. На снимката: Теодор Домозинов24 Jul 2016 17:24 ч.