РУСЕ ЩЕ Е ДОМАКИН НА ЛЮБОПИТЕН ТУРНИР СЪС ЗВЕЗДИТЕ В БЪЛГАРСКАТА СВОБОДНА БОРБА

Публикувано в категория Русе  

Русе ще бъде домакин през тази година на турнир по свободна борба за мъже "Всеки срещу всеки". Състезанието е залегнало в календара на федерацията и е насрочено за 26 май.
Според идеята треньорският съвет към централата ще излезе със списък на най-добрите към момента състезатели във всяка категория. Те ще участват със специална покана. Ще бъдат повикани, разбира се, и борци, които не са в най-добрата си спортна форма, но с успехи във визитките си.
Така във всяка категория ще бъдат селекционирани по 5-6 души.  Те ще доказват в схватки по системата "Всеки срещу всеки" кой стои най-близо до титулярното трико в националния отбор.
На практика турнирът ще е контролно за определяне на държавния тим. Любителите на борбата пък ще станат свидетели на изключителни като заряд и емоция схватки.
Да припомним, че Русе ще бъде домакин през тази година за първи път и на супертурнира по свободна и класическа борба "Дан Колов-Никола Петров". Той ще се проведе от 7 до 9 април. На 22-23 април пък ще се състои международното състезание на кадети и кадетки "Русенски легенди". 

Източник: Вестник "Утро" /Русе/ 04 Jan 2017 16:06 ч.