БОРИСЛАВ НОВАЧКОВ СПОРТИСТ №4 НА РУСЕ ЗА 2016 ГОДИНА НАГРАДИ "СПОРТЕН ОЛИМП" ОТ ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ/ /ТОП 10/

Публикувано в категория Русе  

Националът в свободната борба  Борислав Новачков бе избран за спортист номер 4 на Русе за 2016 година. Състезателят на клуб "Юнак" за България събра 81 точки в организираната от вестник "Утро" анкета.
Тържеството с Топ 10 на крайдунавския град се състоя днес. Кметът Пламен Стоилов награди 10-те най-добри спортисти. Тъй като Новачков е в САЩ, наградата му бе получена от треньора в клуб "Юнак" Валентин Ангелов.
По традция бяха връчени статуетки "Спортен Олимп", учредени преди 14 години от президента на федерацията по борба Валентин Йорданов. Призовете са за най -добър спортист, треньор и отбор. Спортистът на сезона Севда Асенова, футболният наставник Веселин Великов и футболният тим на "Дунав" получиха статуетките от Борис Йорданов - племенник на Валентин Йорданов.
Валентин Йорданов дари пък с картина носителя на златен медал от параолимпийските игри в Рио Ружди Ружди. Ружди стана шампион в тласкането на гюле.
Топ 10 на Русе 
1. Севда Асенова, бокс - 114 точки
2. Стойка Петрова, бокс- 101 точки
3. Стилян Гроздев, вдигане на тежести - 84
4. Борислав Новачков, свободна борба - 81 точки
5. Тодор Събев, карате - 78 точки
6. Диян Димов, футбол - 64 точки
7. Мирослав Кирчев, кану-каяк - 37 точки
8. Ангел Русев, вдигане на тежести - 36 точки
9. Надежда Мей Нгуен, вдигане на тежести - 33
10.Мартин Луков, футбол - 32
На снимките: Борис Йорданов с Ружди Ружди и Борис Йорданов със Севда Асенова, Веселин Великов и капитана на "Дунав" Диян Димов

Най-добър приложник: Иван Маринов
Треньор номер 1 - Веселин Великов
Отбор номер 1 - футболният "Дунав".

 13 Jan 2017 15:48 ч.