ТОП 5 НА НАЙ-СИЛНИТЕ МОМЕНТИ В ЗВЕЗДИТЕ НА БОРБАТА ПРЕЗ 2016 ГОДИНА. ПРИКАЗКАТА СИ СТРУВА!

Публикувано в категория Свят  

Световната федерация по борба определи 5 спортисти, оставили значителна следа в този спорт през 2016 година. Ето кожи състезатели попаднаха в Топ 5.

Номер 5
Саксши Малик стана първата индийска жена, спечелила медал в борбата от олимпийски игри. Тя написа историята с бронз в Рио до Жанейро /категория до 58 килограма/. Малик има участия на олимпийски игри през 2008 и 2012 година. Индия имаше преди това три медала при жените от олимпиади, но те бяха завоювани в други дисциплини. 

Номер 4
Руснакът Абдулрашид Садулаев, когото видяхме като шампион на европейското първенстгво за младежи до 23 години в Русе, няма загуба от 2013 година, когато едва 17-годишен се бори в свободния стил в турнир от Гран при. Садулаев /86 килограма/, наричан още Руския танк, стана шампион в Рио де Жанейло с точков актив от всичките си схватки 28:1. Дагестанецът е толкова млад, че вороятно още дълго ще господства на тепиха.

Номер 3
Хелън Марулис от САЩ хвърли голямата бомба В Рио. Всички смятаха, че титлата в нейната категория ще бъде спечелена от трикратната олимпийска шампионка от Япония и носителка на 13 златни медала /!!!/ от световни първенства Саори Йошида. Американката обаче отложи новата коронация на Йошида. И я победи.
Кой можеше да повярва!

Номер 2
С два златни олимпийски медала и пет световни титли в класическата борба кубинецът Михен Лопес стана шампион и в Рио. Той беше загубил предишнита година от турчина Реза Каялп, затова и всички се чудеха как ще завърши този сблъсък.
Схватката между двамата бе голяма атракция. Лопес направи невероятно хвърляне, което му донесе 4 точки. Говорим за борци в категория до 130 килограма! В крайна сметка той приключи с 6:0 и пак стъпи на върха.
Три олимпийски титли в класическата борба имаше само легендарният руснак Александър Карелин.

Номер 1
Японката Каори Ичо тръгна за Рио с 10 световни титли зад гърба си и 3 златни олимпийски игри. Оставаше само да запише името си в книгата на рекордите.
За 13 години имаше само една загуба - от монголката Пуревдорж Оркон!
Финалът я изправи срещу рускинята Валерия Коблова. Схватката не вървеше никак добре за японката и й се наложи да решава титлата само 5 секунди преди края.
Но го направи. И записа името си в историята.

На снимите: Каоро Ичо, Марулис, Садулаев

 03 Feb 2017 19:12 ч.