ЖАН БЕЛЕНЮК ОТКАЗАЛ КИТАЙСКО ПОДАНСТВО! КЛАСИКЪТ В ШОК ОТ НРАВИТЕ В ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ

Публикувано в категория Свят  

Звездата на Украйна в класическата борба Жан Беленюк разкри, че отхвърлил предложение да стане състезател на Китай и да се бори за тази държава. Наскоро Беленюк се върна от Поднебесната империя, където помага в подготовката на местни състезатели.
Ето какво интересно сподели той от пребиваването си в древния град Сиан.
"Това, което у нас се счита за некултурно и нетактично - при тях /китайците/ е в реда на нещата. Изплюват на масата за обяд костите от рибата, разхвърлят около чиниите оглозгани кости, а насред оживената улица можем да видим как малки деца ходят по нужда - за техните майки това е нормално. И никой не се обръща, не гледа. Треньорите пушат насред спортната зала и никой не се оплаква, макар че аз бях в пълен шок!", разказва Беленюк пред украинското издание "КП".
26-годишният класик е роден в Киев. Баща му е от Руанда, а майка му е украинка. Беленюк е един от най-добрите състезатели в света за категория до 85 килограма. Той е двукратен европейски шампион, има титла и медали и от световни първенства.
На Олимпиадата в Рио стигна до финалната схватка, но беше победен от руския състезател Давид Чакветадзе.10 Feb 2017 21:17 ч.