НАЙ-СЕТНЕ СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ БЕ НАПИСАНА ДЪЛГООЧАКВАНА КНИГА ЗА ЛЕГЕНДАРНИЯ СПОРТИСТ И РЪКОВОДИТЕЛ ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ

Публикувано в категория Русе  

Автор: start-photo.bg

Книга за легендата на българската борба Валентин Йорданов ще бъде представена съвсем скоро. Това ще се случи по време на международния турнир "Дан Колов - Никола Петров", който тази година ще се проведе на 8 и 9 април в "Булстрад Арена" в Русе, родното място на големия ни спортист.

 

 

 

Каквото и да се каже за успехите на Валентин Йорданов, ще бъде малко. Той е седемкратен световен и седемкратен европейски шампион в кат. до 52 кг по свободна борба. Остава в спорта до 36 години, за да постигне мечтата си - олимпийска титла в Атланта′96. Дълги години е председател на федерацията по борба и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет.

 

 

 

Един от авторите на книгата - Владимир Памуков, сподели, че идеята е да се направят подобни енциклопедии за големите български спортисти от миналото, с които да се вдъхновява младото поколение. През тази седмица бе представена книгата за Стефка Костадинова, посветена на 30-годишнината от нейния световен рекорд.

 

 

"Целта е да имат хората възможност да видят живота на великите ни спортисти от А до Я в енциклопедия, на български и английски и в снимки. 209 страници е книгата, тъй като толкова е световния рекорд на Стефка Костадинов. Скоро ще има още една подобна на пазара, след като вече Христо Стоичков и Стефка Костадинова имат", коментира един от авторите Владимир Памуков.23 Mar 2017 12:48 ч.