ПОКЛОН ПРЕД ИВАН АБАДЖИЕВ! ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА ТЕ ОБРУГАВАТ, МАЙСТОРЕ! ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЩЕ ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ!

Публикувано в категория Русе  

Отиде си Иван Абаджиев.
Най-големият, най-обругаваният!
Човек, който съхрани честтта и достойнството си до последно. Душата му плачеше, но той се бореше. Дори опитваше да се усмихва. Знаеше, че е почти беззащитен. Без опора вече. И то след заслужената слава, която имаше - изкована с каторжен труд. .
Не се огъна, не заплака, само в сухите му уморени очи е четеше велика тъга. Беше адски разочарован, че бе нарочен за измамник. Че се опитаха да осеят пътя на труда му с трънливи цветя!
Някои от "нашите" - нищо че ги бе направил олимпийски и световни медалисти - обърнаха злъчно палачинката и почнаха да се упражняват върху него. Мислеха, че ще добавят величие! На гърба на Старшията!
Каква подлост само!
Такъв, онакъв бил, Обвиниха го във всички земни грехове. Щото вече беше модерно да се хвърлят камъни по високите дървета. Абаджията беше най-високото! Недостижимото!
Трудно го достигаха, затова и не престанаха да сеят злъч по колосалния му труд и величавата му фигура.
Малцината, които му вярваха до последно, останаха завинаги до него. Тези хора се оказаха верни до последния му дъх.
Това беше любов и признателност - завинаги!
Поклон, Майсторе -  там, горе вече няма кой да те обругава. Даже някои, все още временни, земни и лицемерни люде тепърва  ще се изправят пред Съда на историята. И дано нещо ги стрелне в сърцето, когато се сетят какво си направил за тях. Но ти пак ще им простиш, защото беше Голям.
Не ги мисли. Ти винаги си бил над всичко и всички.
Почивай в мир, вече няма - поне се надявам - някой да опита да смути вечния ти мирен сън!
Поклон!
И прощавай дори от името на тези, които така и не разбраха колко ценен всъщност бе твоят грандиозен принос за българския спорт!
Георги ХРИСТОВ, Русе


 25 Mar 2017 15:10 ч.