МИГЛЕНА СЕЛИШКА, БИЛЯНА ДУДОВА И ВИКТОРИЯ БОБЕВА В МАЛКИ ФИНАЛИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО В СОМБАТХЕЙ

Публикувано в категория Свят  

Миглена Селишка /48 килограма/ ще се бори за бронзов медал на европейското първенство за състезатели до 23 години в унгарския град Сомбатхей.
Всъщност, нещата дотук се развиха добре за нея. Тя загуби първата си схватка на четвъртфинала с 6:14 срещу Илона  Семкив /Украйна/, но украинката се класира за финала и така изтегли българката в схватка за бронза. В борба от малките финали Селишка ще излезе срещу норвежката Кипернес.
Мачът за златото ще е между Семкив и рускинята Агнежка Ветошкина.

Биляна Дудова /55 килограма/ преодоля квалификацията с победа от 9:6 срещу украинката Олена Кремзер. После обаче Биляна загуби с 0:10 срещу Ирина Куракина от Беларус, но на репешажа надви с 16:6 Солмаз Хазимзада от Азербайджан. Така Дудова също си проправи път към борба за бронза, където ще се срещне с Рамона Галамбос от Унгария. Финалът в тази категория ще е между туркинята Бедина Гюн и Ирина Куракина.

Виктория Бобева /60/ е третата българка с шанс за бронз. Виктория тръгна с 10:5 срещу Агнежка Крол от Полаш, загуби с 4:6 от Анастасия Никита от Молдова, ала молдовката се класира за финал срещу рускинята Любов Овчарова. Схватката на Виктория за отличието ще е срещу Оксана Херхел от Украйна.

София Георгиева /69/ загуби на старта с 1:4 срещу Александра Николета Ангел от Румъиня. После румънката отстъпи с 0:2 пред австрийката Мартина Кунц и София приключи участието си.30 Mar 2017 14:12 ч.