ПАТРИАРХЪТ ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ ДАДЕ ЖЕЗЪЛА НА БЪЛГАРСКАТА БОРБА В РЪЦЕТЕ НА ХРИСТО МАРИНОВ /СЪСТАВ НА НОВИЯ УС/

Публикувано в категория Русе  

30-годишният бивш световен шампион Христо Маринов е новият председател на българската федерация по борба. За него на общото събрание в Русе днес гласуваха 73 делегати. Димитър Джамов получи 6 вота, а Георги Мърков - 4.

Досегашният шеф на централата - легендарният Валентин Йорданов, подаде оставка. Той призова присъстващите да подкрепят Маринов, като обеща, че ще помага и в бъдеще. Йорданов води уверено борбата като неин шеф от 1998 година. 

Валентин Райчев, чиято кандидатура бе издигната от русенския клуб "Юнак-Локомотив" си направи отвод. По-късно Маринов го предложи за генерален секретар на федерацията.

Когато Йорданов обяви, че се оттегля всички станаха на крака.

"Много са иконите, но патриархът е един. Всеки знае кой е той. Малмо ми е мъчно, че Вальо няма да е шеф на борбата. Дано не е нещо обиден. Той трябва да остане член на УС. Мисля, че заслужава да е и почетен президент на нашата федерация. Нека да гласуваме", заяви Гриша Ганчев.
Предложеинето му бе подкрепено по категоричен начин.

Трогателната сцена в хода на Общото събрание бе изказването на Станка Златева. Тя помоли "бате Вальо" да размисли и предрече, че без него българската борба ще тръгне към потоп. Тя ще загине, допълни Станка.
"Благодаря, Станке, но този път решението ми е кагегорично", бе отговорът на олимпийския, седмкратен световен и европейски шампион.
НОВИЯТ УС
ГРИША ГАНЧЕВ
НИКОЛАЙ ГЕРГОВ
МЕТОДИ ПЕНЕВ
ТОДОР АНГЕЛОВ
ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ
СТЕФАН НИКОЛОВ
ВАЛЕНТИН РАЙЧЕВ
ВАСИЛ САЙМЕНОВ
ИВАН МИРОСЛАВОВ
АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ
ЕВГЕНИ СТАМОВ
СТАНКА ЗЛАТЕВА07 Apr 2017 14:31 ч.