НАД 150 БОРЦИ ИЗЛИЗАТ УТРЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ЗА КАДЕТИ И КАДЕТКИ "РУСЕНСКИ ЛЕГЕНДИ"

Публикувано в категория Русе  

вЕСТНИК "УТРО" /РУСЕ/

Националите при кадетите и кадетките, състезатели от 30 клуба в страната, гости от Румъния и Молдова ще вземат участие в международния турнир по свободна борба "Русенски легенди 2017", разкри на пресконференция  президентът и треньор в клуб "Юнак" Валентин Ангелов. Както вече писа "Утро", първите схватки в зала "Дунав" утре, 22 април, ще са от 9 часа. Кметът Пламен Стоилов ще отрие офиицално турнира в 17, а финалните борби ще започнат в 17. 30 часа. Състезанието на другия ден ще продължи от 9 часа.
"Юнак" ще запише за участие 9 кадети в 6 категории. Клубът няма да има представител при кадетките.
"Нашите момчета са по-малки от връстниците си. Задачата е, както се казва, да ги обиграваме. Надеждите ни за добро представяне са свързани с Християн Стефанов, който ще се бори на 63 килограма. Християн е много перспективен състезател. Той ще се готви и за участие на европейско за момчета. Очакваме добро представяне още от Амза Тиракъ /50 килограма/ и Денис Крумов /100/", обясни Валентин Ангелов.
Турнирът "Русенски легенди" ще се проведе в чест на известните борци от нашия град Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов. Илиев е първият световен шампион от Русе, Йорданов е олимпийски, седемкратен световен и европейски шампион, Николов и Гецов са вицеолимпийски шампиони, Сукра е бронзов медалист от олимпийски игри, Савов има отличия от европейски първенства.
Междувременно стана ясно, че почетният председател на федерарацията Валентин Йорданов е дарил с пълна екипировка младите борци от Сандрово, Мартен, Николово, Сливо поле.

 21 Apr 2017 09:26 ч.