БИЛЯНА ДУДОВА: ЕВРОТИТЛАТА БЕ МОЯ МЕЧТА! ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА СЕ ТРУДЯ ПО ПЪТЯ КЪМ НОВИТЕ УСПЕХИ!

Публикувано в категория България  
Младата сила в българската борба Биляна Дудова позлати труда си от последната половин година, заяви старши треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов. Българката спечели титлата в категория до 55 килограма, след като направи впечатляващ обрат на полуфиналите срещу златната медалистка от Баку 2015 Альона Колесник от Азербайджан. В борбата за първото  място в Нови Сад тя победи Катерина Янушкевич от Беларус.

"Постигнах една моя мечта. Трудът, сълзите и потта си заслужаваха. Преди началото ми беше трудно, защото до този момент нямах медал, но всичко си дойде на мястото. Ако продължаваме да тренирам така, успехите ще продължат. Този път имах късмет и с жребия", заяви Дудова.

Тайбе Юсеин спечели втори медал при жените. Тя  загуби финала в категория до 63 килограма срещу полякинята Моника Михалик, която има вече 4 титли от шампионата на стария контенент.
"Доволен съм, че успях да върна Тайбе на тепиха. Жребият й беше много труден, защото се изправи последователно срещу три момичета, от които беше губила в последните месеци. Тя обаче успя да се събере и да ги победи една по една. Очаквах повече от другите момичета", обясни Касабов.
 
 "Щастлива съм, че спечелих медала, но по-скоро се радвам повече, че отново съм на тепиха и отново побеждавам, защото изминалата година бе много трудна за мен. Всички доказахме, че  може да се разчита  на нас и на световните първенства, и на олимпийските игри", каза Юсеин.
 
 

 10 May 2017 17:12 ч.