МЛАДИ БОРЦИ ОТ САЩ ТРЕНИРАХА В РУСЕ НА ПЪТ КЪМ ТУРНИР В БУКУРЕЩ! ТЕХЕН ВОДАЧ Е РУСЕНЕЦЪТ ТЕОДОСИ ДИМИТРОВ

Публикувано в категория Русе  

Вестник "Утро" /Русе/

Състезатели по свободна борба от САЩ пристигнаха вчера на лагер в Русе. Точно в 15. 30 часа те бяха на линия за тренировка в залата на клуб "Юнак-Локомотив", където бяха посрещнати от треньорите Валентин Ангелов и Сава Семков.
"Момчетата са от Пенсилвания и са във възрастта за кадети. След лагера в Русе ще пътуват за Букурещ, където ще участгват в международен турнир. Борбата е един от най-бързо развиващите се спортове в САЩ. Там във всяко училище, колеж и университет има отбори по борба. Календарът е наситен с много състезания, конкуренцията е страхотна. Някои от турнирите вървят при огромен интерес пред публика от над 10 000 души. Спокойно може да се каже, че в работата си по развитието на борбата американците се нареждат вече плътно до Русия, Иран и Турция", обясни пред "Утро" водачът на янките Теодоси Димитров.
Както вече писа нашият вестник, Димитров е бивш преподавател в русенското спортно училище. Той живее от години в САЩ, а сега ще бъде сред сълийския апарат на турнира в Букурещ. 11 May 2017 11:44 ч.