НИКОЛАЙ КУРТЕВ И МИРО КИРОВ ХАРТИСАХА ЗА ПОЛЕТ СЪС САМОЛЕТА ОТ ВАРШАВА ДО СОФИЯ. "КУПОНЪТ" ЗА ТЯХ ПРОДЪЛЖАВА

Публикувано в категория България  

Самолетът на полските авиолинии от Варшава до София се оказа тесен, за да побере всички национали по борба. Днес следобед тимът трябваше да се завърне след участие в силния турнир „Петлашински и Цио лколски” .

В последния момент зад борда се оказаха представителите ни в кат. до 70 кг – Николай Куртев и Мирослав Киров. Те обаче бяха компенсирани със сериозно количество купони за храна, които да обезпечат престоя им. така двамата останаха на летището в полската столица, за да хванат късния полет за София в 23,10 ч. наше време. Причината бе, че компанията по невнимание продала 10 билета повече от капацитета на самолета.

Нищо обаче не бе в състояние да помрачи доброто настроение на Куртев, който се превърна в един от героите за българския тим във Варшава. В схватка за бронза на турнира той надви с 5:4 точки „черната си котка” – грузинеца Давид Тлашадзе, който миналата пролет го спря по пътя към финала на европейското в Рига. От Латвия българинът се завърна също с бронз, а Тлашадзе стигна до среброто.

Още трима национали в свободния стил извоюваха бронзови отличия във Варшава. При жените - Мими Христова (60 кг) и двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин (63 кг), а при мъжете трети се нареди световният и европейски вицешампион за 2013 г. Владимир Дубов (57 кг).

Николай Куртев и Мирослав Киров ще имат време, колкото жените им да пуснат по една пералня, преди отново да стегнат сакове, този път за лагера на държавния ни тим, който започва в сряда в Тетевен.10 Jul 2017 16:49 ч.