ЕЛИЦА, ТАЙБЕ, БИЛЯНА И МИМИ В УДАРНАТА БЪЛГАРСКА ГРУПА ЗА СВЕТОВНОТО В ПАРИЖ

Публикувано в категория България  

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио Елица Янкова, еврошампионката Биляна Дудова и медалистките от световни и европейски първенства Тайбе Юсеин и Мими Христова ще представят България на С ветовното по борба в Париж от 21 до 26 август. В шест категории ще има наши състезателки - останалите две са Виктория Бобева и София Георгиева.

Националките ни направиха преборвания на лагера в Самоков за определяне на състава. Една от най-оспорвните срещи беше при най-леките между Елица Янкова и Миглена Селишка. Допълнителна зрелищност и атрактивност придаде участието на колумбийската състезателка Каролина Кастийо, съперничка на нашата Елица в четвъртфиналите на Олимпиадата в Рио, и медалистката от Игрите в Лондон Али Ренрериа.

"Елица е един страхотен състезател и още по-страхотен приятел. Тя е прекрасен човек. Именно защото толкова добре се познаваме с нея, решихме, че е добра идея да дойдем на лагер в България. Тук е спокойно, има идеални условия за подготовка, а предстои световно първенство. С българския отбор е приятно да се работи, а за мен е удоволствие да се боря с Елица", каза Кастийо пред нашата камера.

"Българската група е една от най-добрите в света. Направи ми впечатление, че треньорите заемат много важно място при вас, а те от своя страна работят с огромно желание и страст и се получава истинска химия в залата", заяви Рентериа.13 Aug 2017 13:19 ч.