БЪЛГАРСКАТА БОРБА НЕ Е ЗА ПОДБИВ, А ЗА УВАЖЕНИЕ! ДА СЕ ЗНАЕ ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ ЛИЦЕМЕРИТЕ НА ХРАНИЛКА

Публикувано в категория България  

Когато борците ни спечелиха 6 медала на европейското в Нови Сад през лятото, последваха вяли аплодисменти. Колкото да не е без хич.
6 медала! Нищо работа! Борците го могат, нали така! Правят го редовно. Защо да им сваляме шапка всеки път!
Когато националите се върнаха без отличие от световното в Париж, се отвори неистов фронт - какъв срам било това представяне, какви негативи носело на България, при това спортното министерство дало цели 3 милиона лева, пък насреща нямало никакви резултати.
Лято, е новините са кът, някой все нещо трябва да пише, за да изкара заплатата си. Пък ако и писаниятата са с острието напред, още по-добре!
Но когато се пише с нож между зъбите и без никакви здрави аргументи, остава горчив  привкус за зле скълъпена и лицемерна атака. В сценария дори бе включен Гриша Ганчев, човек, който никога не е вземал, а само е давал/ много пъти и сега/ на българската борба. Но "тарикатите" го забъркаха едва ли не в далавера, че като човек, който иска да възкреси футболния ЦСКА, видите ли, тръгнал даже почти да точи пари от борбата! За да си помага във футболните дела.
Такъв абсурд няма! Такава нелепица - също!
Гриша Ганчев е достатъчно достоен и силен мъж, за да си позволи подобна "хватка".Този номер не е в неговия арсенал. Но лешоядите не спират, така им е изгодно, а и явно някой им диктува как може да се предизвика разкол, разбирай, скандал.. Както се казва в дипломацията, подобен изстрел се прави, кагото трябва да събудят уж "здравите сили".
А кои са здравите сили? А, кажете!
Защо никой не обели дума, когато лекоатлетите ни се провалиха на последното световно първенство? Нима федерацията  на вечиня Карамаринов взе по-малко пари от държавата?
За до карамаринчовчетата мълчим и пускаме снимки плюс коментари колко секси била Ивет Лалова!
Ок! Нека да е! Мерси! Секси е!
А в същото време - бой по борците! От куцо и сакато, което никога не е излизало на тепих и не знае за какво всъщност става дума.
Тия, същите тарикати, дори си позволяват да цитират като морални устои хора, хванати да крадат ...кантарчета електронни от базата в "Дианабад". И крадецът теззи дни - без никакъв свян - разхвърля интервюта и говори какъв позор е да се върнеш без медал от Париж!
Ало, кантарчето! Върни го! И тогава говори!
Такива хора като "кантарджията" са удобни на временните "удобни" медии.
Но тези медии не решават проблема, защото не влизат в дълбочината му, а се пързалят по най-ниското ниво на съпротивление.
Да, спортът си е спорт и не всеки път може да се печели. Да, България не се представи добре на последното световно първенство по борба, но къде е държавата ни въобще? На кое място - като бази, стандарт, човешко развитие, ресурси, кадри, можем да се подредим?
Та ние нямаме по двама равностойни борци в категория! И проблемът не е във федерацията, просто нищо не идва отдолу. Нямаме деца, нямаме добри школи, държавата ни я няма въобще. Колко деца се раждат и кои тръгват към спорта?
Ами, питайте директорите на спортните училища!
А ние ще питаме тези, които излъчиха злъч тези дни - какво ще пишете, говорите и коментирате, когато българската борба защити отново нацията ни на следващите олимпийски  игри!?
Защото просто няма кой друг да го направи!
Това е истината!
Уважавайте българската борба, защото, и ако нея я няма, няма да има български спорт!
Казваме го за лицемерите и платените глашатаи!
ГЕОРГИ ХРИСТОВ


 02 Sep 2017 18:03 ч.