НАЦИОНАЛКИТЕ В СВОБОДНАТА БОРБА СЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРАХА НА ЯПОНСКА ЗЕМЯ В БОЙНИЯ СПОРТ КЕНДО, ЧАКА ГИ И ДРУГО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Публикувано в категория Свят  
Нашите националки в свободната борба Биляна Дудова, Фатме Мандева, Кремена Петрова, Евелина Николова, Мими Христова, Тайбе Юсеин, Виктория Бобева и София Георгиева продължават да се радват на изключително радушен прием от домакините си в японския град Окаяма. Както писа нашият сайт, те са на лагер в Страната на изгряващото слънце. В момента избраничките на старши треньора Петър Касабов тренират с местни състезателки, но през уикенда в лагера ще се включат и японските националки. Както и известно, азиатките са една от най-големите световни школи в свободната борба.
А домакините заведоха българските националки на тренировка с майстори на бойния спорт кендо. Чаровните българки не само изгледаха как върви подготовката, но и облечени в характерната за този спорт екипировка, пробваха да повторят елементи от първите уроци на японските си домакини. 
Следващото предизвикателство пред българките ще е да нощуват поне веднъж по стар японски оби чай - направо на гола земя, като ползват за възглавници специални трупчета.

 

 18 May 2018 11:58 ч.