ЕДМОНД НАЗАРЯН: ОТИВАМ В АРЖЕНТИНА, ЗА ЗА СПЕЧЕЛЯ ОЛИМПИЙСКОТО ЗЛАТО

Публикувано в категория България  
Европейският шампион за кадети в класическата борба Едмонд Назарян ще наприви всичко възможно, за да спечели титлата на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (6-18 октомври). Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян стана №1 в Европа, спечели бронз на световното,  грабна златото на Балканите в категория до 45 кг.
"От баща си съм научил да не се отказвам, за кратко време да натрупам точки, за да приключа по-бързо срещата, че да имам сили за следващата", каза Едмонд, единственият български участник в борбата на Игрите в Аржентина. 

"Много се радвам на неговата упоритост – допълни Назарян-старши. - Понякога, когато не му се получава, опитва и опитва, докато не го направи. И въпреки че имам 3 медала от Олимпиади, винаги се радвам на младите състезатели, когато предложат комбинация от хватки, както прави и Едмонд.“

Едмонд Назарян разясни, че най-сериозният му съперник в Буенос Айрес ще бъде ирански борец, когото победи и на световното по-рано през годината.
"Ще го изненадам на олимпиадата", закани се Едмонд. Той ще бъде придружен в Аржентина от баща си.

Шампионът бе на едномесечен лагер в Армения, където имаше сериозен избор на спаринг партньори.

А Армен ще поведе мъжете на турнир в Румъния, където ще бъдат изяснени и последните въпросителни около състава за световното в Будапеща през октомври. Отборът ще пътува утре.

„Иво Ангелов контузи коляното на лагера в Полша и няма да участва. Той почти се е възстановил, но не искаме да рискуваме. На него ще разчитаме в Унгария", обясни старши треньорът на класиците.
Еврошампионът от 2017-а Тарек Абделслам също ще пропусне турнира заради травма в рамото.
„Арменецът Айк Мнацканян не е получил български паспорт.  Отлично е подготвен, не спира да тренира и е в изключително форма. Много искаме да го използваме на световното, където би могъл да е сред претендентите за медал, но за съжаление липса та на документи ни спират ", каза Армен Назарян.


В момента жените са подготовка на комплекс „Диана“, а мъжете в свободния стил също са в Румъния на лагер. Натурализираният у нас чеченец Али Умарпашаев, който миналата седмица спечели бронз на турнира „Александър Медвед“ в Минск (Беларус), също се присъедини към отбора в Румъния.19 Sep 2018 15:53 ч.