ДЕСЕТКИ ДЕЦА ОТ РУСЕНСКА ОБЛАСТ СЕ ХВЪРЛИХА С ЖАР В КОЛЕДЕН ТУРНИР ЗА НАГРАДИТЕ НА ЛЕГЕНДАТА ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ

Публикувано в категория Русе  
Десетки състезатели излязоха на тепиха днес в клубната зала на "Юнак-Локомотив" /Русе/ като участници в коледен детски турнир по свободна борба. В спор за призовете в десетте категории се записаха момчета от Русе, Сандрово, Мартен, Ветово, Сливо поле, Николово, Глоджево. Особено емоционални пък бяха схватките между няколко крехки момиченца, които буквално взривиха залата с горещия си темперамент и хъса си за борба. Двубоите вървяха пред погледите на много родители, дядовци и баби, които съпреживяваха представянето на своите наследници. Да благослови турнира в прекрасната и ремонтирана основно преди две години от почетния председател на федерацията Валентин Йорданов и брат му Иван зала дойде и заслужилият треньор Георги Ачев.
Олимпийският и световен шампион Йорданов бе в сърцевината по организацията на състезанието. Той осигури медалите, купите и наградите на бъдещите майстори в свободната борба.
Около тепиха като зрители бяха много бивши русенски състезатели като Радослав Йорданов и Йордан Димитров. В залата бе и бащата на световната шампионка Тайбе Юсеин - Мустафа.
Разбира се, като на детски турнир бе пъстро и шарено - радостта и триумфът се редуваха с драми в сълзи. Но нали казват, че на когото му пука, няма начин да се предаде и че ако се труди, ще успее.
Да, някои от схватките приключваха бързо, просто защото някои деца показаха предимството си главно заради по-голямата си физическа сила. Те тепърва ще усвояват тънкостите на техниката, но и с непрофесионално око се видя, че природният им талант е налице. Само трябва да се работи с тези малчугани и момиченца, а най-главното е да бъдат задържани в залата. Семето е посято, остава вярната грижа за него.
"Много съм радостен, че този турнир стана факт. Отскоро работя с група във Ветово. За почти всички момчета това бе първо бойно кръщение. Нека да усетят атмосферата на състезанието. Така ще се каляват от турнир в турнир", каза пред нашия сайт възпитаникът на русенската школа и бивш национал Гюрай Хамдиев.
"Пристигнах с четирима състезатели. Не са много, но толкова можем да си позволим в момента. Видях деца с прекрасни физически данни. Ако не ги изпуснем, много от тях ще станат добри борци", заяви треньорът от Сливо поле Димитър Каменов.
Най-хубавото бе, че и победители, и победени се държаха джентълменски, приятелски и като големи мъже.
С две думи - стана прекрасен турнир на надеждата, че русенската и българската борба ще я бъде!
 

 

 15 Dec 2018 13:15 ч.