БИЛЯНА ДУДОВА ВЪВ ФИНАЛНИЯ ТОП 10 ЗА СПОРТИСТ №1 НА РУСЕ ПРЕЗ ГОДИНАТА! ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА 11 ЯНУАРИ

Публикувано в категория Русе  
Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Биляна Дудова логично и категорично намери място във финалния Топ 10 в анкетата на вестник "Утро" и общината за спортист на годината в крайдунавския град.  Младата българска звезда в свободната борба затвори паметен сезон с вицесветовна титла за жени и два европейски златни медала - при жените и при състезателките до 23 години.
В анкетата гласуваха представители на общо 10 медии.
Окончателните резултати ще бъдат изнесени на 11 януари, когато кметът на Русе Пламен Стоилов ще награди на тържество в Доходното здание великолепната десетка на Русе.
Тогава спортист и треньор номер едно ще получат още традиционните статуетки "Спортен Олимп" от името на почетния председател на българската федерация по борба, олимпийски шампион, седемкратен световен и европейски златен медалист Валентин Йорданов.
А Биляна бе и в основата на спечелената от "Юнак-Локомотив" отборна държавна титла при жените.
Този тим със сигурност ще е още по-силен през 2019 година, тъй като към него ще се присъедини и бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Елица Янкова.
Вундертим!
Според сигурни източници русенският клуб ще бъде подсилен скоро и от други надеждни млади сили в българската женска борба.
 

 

 15 Dec 2018 14:40 ч.