БИЛЯНА ДУДОВА С НАГРАДА ЗА СПОРТИСТ НОМЕР 4 НА БЪЛГАРИЯ! ТАЙБЕ ЮСЕИН НА ВЪРХА! ОЩЕ ЕДИН БОРЕЦ В ТОП 10! КАСАБОВ ТРЕНЬОР НА ТРЕНЬОРИТЕ

Публикувано в категория Русе  
Състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Биляна Дудова бе класирана на четвърто място в анкетата на "Труд" и "Нове Холдинг" за спортист на 2018 година в България. Вицесветовната шампионка и носителка на два златни европейски медала в свободната борба бе наградена тази вечер на тържество в зала "Арена Армеец". Биляна излезе на сцената, облечена стилно във вечерен тоалет на модна къща "Мезон Сант-Ерем".
"Благодаря на всички, които направиха така, че  прославиха България. Благодаря на моя клуб "Юнак-Локомотив", на почетния президент на федерацията по борба Валентин Йорданов, на спортното министерство! Аз съм доволна от себе си от стореното през тази година. Желая ви весели празници!", обърна се Биляна Дудова към присъстващите.
За номер 1 на годината бе определена световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин.
"Благодаря на моя личен треньор и национален наставник Петър Касабов, на неговия щаб в лицето на Стоян Петков и Мариян Недков, на президента на федерацията Христо Маринов и на почетния ни председател Валентин Йорданов, на спортното министерство, на моето семейство, което ме научи на упорство. С мечти, труд и вяра се постига всичко", каза Тайбе.
Старши треньорът на националния отбор по свободна борба за жени Петър Касабов получи наградата за наставник на годината.
"Благодаря на почетния президент на федерацията Валентин Йорданов, който ми повярва преди години, благодаря на сегашния председател Христо Маринов, на "АССЕТ Банк", на съпругата си, която проявява разбиран е при честите ми отсъствия", заяви Касабов.
Топ 10
10. Александра Жекова - сноуборд

9. Катрин Тасева  - художествена гимнастика

8. Кирил Милов - борба

7. Габриела и Стефани Стоеви - бадминтон
6. Кубрат Пулев - бокс
5. Стойка Петрова - бокс
4. Биляна Дудова
3. Александра Начева - лека атлетика
2. Мирела Демирева - лека атлетика
1. Тайбе Юсеин
 
 

 20 Dec 2018 22:04 ч.