АБДУЛРАШИД САДУЛАЕВ: ПИТАХ ВЛАДИМИР ПУТИН КАКВО СТАВА С ОБЕЩАНИТЕ ПРЕМИИ СЛЕД СВЕТОВНОТО В БУДАПЕЩА

Публикувано в категория Свят  
Абдулрашид Садулаев-Руския танк разкри какво си е говорил с президента Владимир Путин на лагера в Сочи. Путин посети морския курорт и взе участие в демонстрации по джудо.
"Не беше първата ни среща и не говорихме дълго. Трябваше да се видим с Владимир Владимирович още през есента след световното първенство в Будапеща, където станах световен шампион. Работният му график обаче беше много плътен. Тогава имаше обещание, че ние, борците и треньорите, ще получим държавни премии за представянето си в Унгария. В Сочи му напомних за това обещание, а Путин се зарече да разгледа и проучи въпроса", казва Садулаев в интервю за сайта на руската федерация по борба.
На въпроса какво мисли за победата на Расул Магомедов срещу Кайл Снайдер /съперник номер 1 на Танка на турнира "Яригин 2019"/, Садулаев отговаря: "Нормално! Не знам обаче дали Магомедов се измори, че се не справи после с Шамил Мусаев".
Абдулрашид пропусна изненадващо "Яригин", а после старши треньорът на руския национален отбор по свободна борба Дзамболат Тедеев бе заявил, че световният шампион ще се бори на "Дан Колов-Никола Петров 2019" в Русе.
И това не стана.
"Ще открия сезона като участник на Световната купа в Якутск /15-17 март/, разяснява Садулаев в интервюто.

 18 Feb 2019 19:21 ч.