БОРИСЛАВ НОВАЧКОВ: БРУС ЛИЙ ВЛЕЗЕ В СЪРЦЕТО МИ! ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНА В БОРБАТА С КВОТА ЗА ОЛИМПИАДАТА

Публикувано в категория България  

Преди няколко дни стана ясно, че бившият български национал в свободната борба Борислав Новачков преминава към ММА и има подписан договор с веригата "Bellator". На 27 април той ще запише първото си участие срещу Крис Иносенсио, съобщава MMA.BG.

Атлетът, които живее в САЩ,  разказа как се готви и какво е провокирало интереса му към ММА.

"Известен съм основно с борбата. Сега тренирам муай тай и джу-джицу", коментира той.

Решението да премине към ММА дошло изненадващо дори за самия Новачков.

"Имах проблеми с гръбнака след Олимпиадата. Възстанових се . Просто ми дойде от вътре. Имах чувството, че Брус Лий влезе в мен", допълва Новачков.

Интересното е, че Борислав няма никакви ММА срещи до момента и това ще е първият двубой на българина по този правилник. Той обаче има изключителен опит в борбата - Борислав е участнк на олимипййски игри и вицеевропейски шампион от 2017 година.

"Bellator" ще организират срещата близо до града, в който се преместихме, когато дойдохме от България. Тук съм израснал от 13 до 18-годишен и имам много успехи в борбата. Може да се каже, че съм известен в борческите среди и имам доста подкрепа. Целта ми е да стигна до върха в ММА. Bellator е само началото."

"Готвя се в Smash Gyms. Брат ми е съсобственик на една от техните зали. Обиколил съм и другите ММА зали и тренирах различни стилове. Тренирал съм в АКА с Хабиб Нурмагомедов и Даниел Кормиер, а също и при Ти Джей Дилашау и в Alpha Male с Юрая Фейбър. Мисля, че няма значение с кого ще се бия. Боят е в сърцето ми. Мисля да превзема ММА света. Но също искам да се върна към борбата за квотите и настоящата Олимпиада
Това вече е интересно. Ако е вярно, искал да се върне на тепиха. Да преследва олимпийска квота. Дано!

 

 10 Apr 2019 11:29 ч.