ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ ПРЕДИ ДЪРЖАВНОТО: "ДАН КОЛОВ" В РУСЕ БЕШЕ НАЙ-КЛАСЕН ОТ ВСИЧКИ РЕЙТИНГОВИ ТУРНИРИ ДОТУК!

Публикувано в категория Русе  

Състезателят на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Мирослав Киров спечели бронзов медал на международния рейтингов турнир по свободна борба за мъже в италианския град Сасари. Със спечелените точки Мирослав ще подобри класирането си в световната ранглиста при борците от категория до 74 килограма. Победител в нея стана кубинецът с италиански паспорт Франк Чамизо.  
"Киров направи 4 победи. На полуфинала загуби с 2:4 от казахстанеца Данияр Кайсанов, а в схватка за третото място надделя с технически туш срещу индийски борец", обясни за "Утро" треньорът в "Юнак-Локомотив" и национален селекционер Валентин Ангелов.
Другото по-добре представяне на българите бе петото място на Михаил Георгиев. 
"От всички рейтингови турнири дотук най-силен беше "Дан Колов" в Русе. По класа състезателите в "Монбат Арена" бяха по-високо дори от участниците на "Иван Яригин" в Русия. Турнирът в Сасари беше на средно ниво. Руснаците пристигнаха основно с младежи. Имаше доста млади американци и канадци", каза Ангелов.

Днес неговите състезатели от "Юнак" ще минат на кантара във Враца като участници на държавното първенство за мъже. За русенския тим ще се борят Стефан Иванов, Гюрай Хамдиев, Айлин Кудрет, Ислам Абисов и други. Квалификациите ще започнат утре /сряда/.
Георги Вангелов, Али-Паша Умарпашаев и Ахмед Магамаев са контузени.
На линия ще са и жените на "Юнак", повечето които са фаворитки да призови места.
Вестник "Утро" /Русе/

 

 28 May 2019 10:57 ч.