ПЕТЪР КАСАБОВ: ГЛЕДАМЕ КЪМ СВЕТОВНОТО, В МИНСК ДОПУСНАХМЕ ГРЕШКИ, И ТАЙБЕ Е ЧОВЕК, И ТЯ МОЖЕ ДА ГУБИ

Публикувано в категория Русе  

Старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов заяви, че най-важното състезание за неговите момичета през тази година ще е световното първенство през септември, когато ще се заверяват и олимпийските квоти за Токио 2020. Възпитаничките на треньор №1 на България за 2019-а спечелиха три отличия на Европейските игри в Минск - сребро на Мими Христова (57 кг), бронзови отличия на Миглена Селишка (50 кг) и София Георгиева (68 кг).
 
Световната и европейска шампионка за миналата година Тайбе Юсеин загуби срещата за бронза.

“Като цяло не мога да бъда доволен защото се допуснаха технически грешки. През септември трябва да сме в топформа. Мария Оряшкова се готви с нас от 6 месеца. За нас е  удоволствие и чест да бъде сред нас”, каза Касабов при завръщането на отбора в София.
Оряшкова спечели в Минск златен медал в самбото.

 

Старши треньорът коментира и представянето на Тайбе Юсеин.
“И тя е човек. Няма спортист, който да не губи. Важното е световното, на него да спечели медал и квота за Токио. Физически тя не беше на топниво", каза Касабов.

Той допълни, че ядрото на националния отбор е ясно, но че вратите са отворени за всяка състезателка, която иска да се докаже и да си извоюва място в тима.

 01 Jul 2019 10:43 ч.