БОЙКИТЕ МОМИЧЕТА НА ПЕТЪР КАСАБОВ В БОРБАТА СА ОТБОР НОМЕР ЕДНО НА МЕСЕЦА /ТРЕНЬОРЪТ СЪЩО Е НА ВЪРХА/

Публикувано в категория Русе  
Националният тим по свободна борба за жени със старши треньор Петър Касабов беше награден в пресклуб "България" като отбор номер 1 на месец април. Отличното представяне на европейското първенство в Букурещ и класирането на  второ място в отборното класиране донесоха на националките 10 гласа от участвалите в анкетата 20 спортни медии и редакции.


Касабов стана треньор на месеца с 11 гласа, по 3 получиха Иван Иванов – старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести и Весела Димитрова – старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Касабов благодари на гласувалите за него. Той подчерта, че независимо от всички спечелени медали, високо цени наградите за спортист, треньор и отбор на месеца.
“Европейските игри бяха чудесна подготовка за световното първенство, най-важното състезание за нас. Искам да спечелим медали и квоти за Токио. Всички момичета, дори и да не са в топформа, са в елита и в битката за отличията", каза Касабов.

Другата седмица отборът заминава за лагер във Варна, а след това се качва на Белмекен. В лагера ще се включи и състезателката на "Юнак-Локомотив" /Русе/ Мария Оряшкова, шампионка в самбото от Минск.

За Варна няма да заминат Биляна Дудова и Елица Янкова, които все още се възстановяват.


“Имах по-големи очаквания, но медалът си е медал“, заяви носителката на бронз от Европейските игри Миглена Селишка.
“Много се радвам, че достигнах до финала след сериозната травма, която получих миналата година. Надявам се да съм достатъчно добра и на световното", каза вицешампионката от Игрите в Минск Мими Христова.

“Не очаквах, че ще се върна без медал. Но си взех поука и се надявам, че на световното няма да допусна грешките, които направих на Европейските игри“, заяви Тайбе Юсеин.

София Георгиева подчерта, че е щастлива с бронза.

Евелина Николова, която се възстановява от контузия, поясни, че ще направи всичко възможо  да участва успешно в олимпийската категория до 53 кг и да спечели квота. 02 Jul 2019 18:18 ч.