ВТОРИ ДЕН НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА - КАК СЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИТЕ НА ТЕПИХА В В КАЗАХСТАНСКАТА СТОЛИЦА НУР-СУЛТАН

Публикувано в категория Свят  
Днес в Нур-Султан /Казахстан/ се разиграват схватките от втория ден на световното първенство по класическа борба за мъже. Как се представят нашите.
 
67 килограма
Дейвид Димитров победи с 10:1 индиеца Маниш Маниш, а на 1/16-финала се справи и с представителя на САЩ Елис Кулман. После обаче Дейвид отстъпи с 0:6 срещу датчанина Фредрик Бирениус, който се класира за финала. Така Димитров ще търси път към медал през репешажи.
 
87
Тарек Абделслам премина квалификацията без борба, а на 1/16-финалите бе победен от германеца Денис Кудла - 1:3. На полуфинала Кудла ще се бори с украинеца Жан Беленюк, където едва ли ще има някакви шансове. Което пък значи, че и Тарек може да отпадне от борбата за отличията.
 
97
Кирил Милов загуби с 3:7 на 1/16-финала срещу иранеца Мохамади Сарави. Сарави стигна до четвъртфинала, където се препъна с 3:4 срещу арменеца Артур Алексанян. Така първенството за Милов приключи.
Да припочним, че Айк Мнацаканян ще се бори днес за бронз в неолимпийската категория до 72 килограма.15 Sep 2019 14:59 ч.