ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ: ПРОБУДИХМЕ СЕ КАТО ОТБОР, НО ЛИПСАТА НА МЕДАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО НИ ТЕЖИ МНОГО

Публикувано в категория Русе  
Българската свободна борба остана без медал на европейското първенство за мъже в Рим. На него участваха и състезатели на "Юнак" /Русе/. Вчера "Утро" разговаря с клубния треньор и национален селекционер Валентин Ангелов.

 

 

 

- Г-н Ангелов, като че или има известно оживление във вашия тим, въпреки че останахте без отличие.

 

- Така е, започнахме да приличиме на отбор, но липсата на медал определено тежи. С шепа хора се опитваме да поддържаме ниво. И все пак имаме известен напредък - при миналата годинаха нямахме състезател, достигнал до схватки за медалите, а сега бях четирима. Пак казвам - много е тежко, че останахме без призьор.

 

- Какво беше представянето на Георги Вангелов?

 

- Той се падна в изключително сериозен поток, но се бори мъжки със световния шамипон Азамат Тускаев. Борбата му за бронза срещу германеца не мина по правилата. Румънският съдия на тепиха помагаше на съперника му. За зла участ реферът на чаленджа /система за видеоповторения с арбитраж/ беше немец. Имаше спорен момент, който бе разгледан на мониторите. Познайте какво беше решението на германския арбитър!

 

- Мирослав Киров?

 

- Мирко беше болен и в продължение на седмица караше на антибиотици. Беше изтощен, а на тепиха изглеждаше блед като платно. Въпреки всичко даде всичко от себе си и се държа, доколкото му позволиха съперниците, сериозно срещу двама световни шампиони.

 

- А Ахмед Магамаев как се размина с медала?

 

- Той направи ицзключително груба грешка срещу словенеца Борис Макоев, който е с осетински корени. Борбата беше за Ахмед, просто трябваше да изчака малко и да бъде по-предпазлив. Тогава сбърка фатално. Да го кажа така - Магамаев буквално смъкна отличието от врата си и го го даде на Макоев.

 

- На 19 март ви чака олимпийска квалификация в Унгария, а през април - в София. Как ще протече подготовката и какво казва регламентът за получаване на квоти?

 

- От 26 февруари ще сме на лагер в Тетевен. Наредбата за лиценците по пътя към Токио е жестоко ситно сито - в Унгария, и в София квоти ще вземат само финалистите във всяка категория.

 

- Какво става с натурализацията на дагестанеца Ахмед Батаев?

 

- Продължаваме да чакаме президенски указ за удостояването му с български паспорт.
ВЕСТНИК "УТРО" /РУ СЕ/

 

 

 

 20 Feb 2020 12:11 ч.