НОВАТА ЗВЕЗДА ЮЛИЯНА яНЕВА: ОТИДАХ, ВИДЯХ ПОБЕДИХ! /А ШАМПИОНКАТА ОТ БЕЛГРАД ДОРИ МИСЛЕЛА ДА СЕ ОТКАЗВА ОТ БОРБАТА/

Публикувано в категория Русе  
Шампионката от "Юнак-Локомотив" /Русие/ Юлияна Янева даде интервю за сайта на българската федерация по борба след спечелената в Белград титла от турнира за Световната купа.
"Финалът с туркинята /Буше Тусан/ премина със смесени чувства. Тя беше безспорна фаворитка, много по-титулована, с повече опит при жените. Два-три часа преди срещата имах притеснения, дори страх дали ще се справя. Но непосредствено преди финала успях да се съвзема и да се мобилизирам. Излязох напълно спокойна и уверена. Накрая сдържах радостта си. От една страна бях щастлива, че успях да победя много по-опитната от мен туркиня, но още по-щастлива бях от факта, че преодолях психологическата бариера и стигнах до златния медал. Тази титла значи много. Тя е резултат от трудния път, който изминах дотук – многото контузии, много лишения, многото тренировки", казва Янева.
А треньорът й Серафим Бързаков допълва, че решението за участието й дошло в послединя момент като проба за "сверка на часовника". Той разкрива, че  Янева била на път да се откаже от борбата след тежка травма и дълго възстановяване.
"Юлияна беше притеснена преди финала. Казах й, че вече е с медал, така че трябва да се бори спокойно. И се получи", заявява Бързаков.
Той е категоричен, че Юлияна има голям потенциал.

 

 16 Dec 2020 14:48 ч.