БИЛЯНА ДУДОВА ДЪРЖАВНА ШАМПИОНКА СЛЕД ДВЕ ПОБЕДИ СРЕЩУ МИМИ ХРИСТОВА! ТАЙБЕ ИЗБЯГА ОТ КАТЕГОРИЯ ДО 62 КИЛОГРАМА

Публикувано в категория Русе  
Биляна Дудова стана шампионка на държавното първенство по свободна борба за жени в Сливен. Състезателката на "Юнак" /Русе/ се пребори за титлата в категория до 62 килограма, където голямата интрига бе какво ще се случи в схватката й с Тайбе Юсеин. Юсеин обаче внезапно се записа за участие на 65 килограма и така поредното "разчистване на сметки" между двете непримирими съпернички не се състоя. Затова пък старши треньорът на ЦСКА Петър Касабов хвърли в категорията на Дудова друга националка - Мими Христова.
Финалът между Биляна и Мими завърши при 4:4, но златото бе завоювано от състезателката на "Юнак", тъй като тя постигна последните технически точки. Христова поведе през първата част с 4:0, Дудова намали изоставането до 2:4, а буквално в последните секунди успя да изравни. Двете се срещнаха и в предварителната група, където Биляна бе безапелационна срещу Мими - 6:2. Дудова направи още две победи в групата - технически туш срещу Мирослава Великова и Любов Антова.
Ирена Бинкова ознаменува дебюта си за "Юнак" с титла в категория до 53 килограма. Унгарката в русенския клуб Жанет Немеш стана победителка на 76,  а Сезер Белберова спечели сребро на 57 килограма.

 

 

 16 Jan 2023 09:26 ч.