ЮЛИЯНА ЯНЕВА СПОРТИСТ НОМЕР 3 НА РУСЕ ПРЕЗ 2023-А. ВАЛЕНТИН ГЕЦОВ ВРЪЧИ СТАТУЕТКИТЕ ПО ИМЕТО НА ЛЕГЕНДАТА ВАЛЕНТИН ЙОРДАНОВ

Публикувано в категория Русе  
Състезателката по свободна борба на клуб "Юнак-Локомотив" Юлияна Янева бе наградена днес като Спортист №3 на Русе през 2023 година. Тя получи наградата си в Доходното здание от кмета на града Пенчо Милков. 
Юлияна, европейска шампионка за жени, бе посрещната от президента на "Юнак" и старши треньор на националния отбор за мъже Валентин Ангелов.
Още двама борци на "Юнак-Локомотив" намериха място в Топ 10 на Русе. Биляна Дудова беше класирана на пето, а Георги Вангелов - на шесто място. Те не взеха участие в празника, тъй като Георги е в Германия, а Биляна - на лагер в Белмекен.
Вицеолимпийският шампион от "Барселона" Валентин Гецов бе сред специалните гости. Поканен на сцената, той заяви: "Пожелавам на всички спортисти успешна не само 2024 година. И се надявам, че Община Русе ще помага все така!"
Гецов връчи и трите статуетки "Спортен Олимп" от името на легендарния русенец Валентин Йорданов. Пластиките, изработени от скулптора Дилян Хубанов, бяха за Спортист №1, треньора и приложника на годината.

Иначе под №1 и №2 в анкетата на вестник "Утро" бяха класирани щангистът Ангел Русев и боксьорът Радослав Росенов. Двамата станаха европейски шампиони и спечелиха титлите на реномирани международни турнири

 21 Dec 2023 18:21 ч.