Станка няма защо да плаче, да реве окаяната ни държава

Публикувано в категория България  
Станка Златева се разплака след финала с китайката. Световната и европейска шампионка трудно понесе загубата, при все, че много желаеше и много се труди да има тази титла във витрината си.
Всъщност, Станка няма защо да плаче. Да плачат държавата и първите ръководители на нацията, които вече 20 години оставиха спортистите ни на автопилот. Те, държавниците и разните безхаберни властолюбиви типове, самоопределили се като политически елит,  няма обаче да се трогнат.
Стадионите ли ни са като хората, залите ли, базата като цяло ли? Не е ли парадокс, че гребкинята Румяна Нейкова отиде на тези игри без никакъв щаб, ако изключим, че до нея бе съпругът й Свилен Нейков.
Затова и повечето от нашите хора в Пекин се състезаваха без самочувствие. Някои от тях правеха на тренировки далеч по-високи резултати, отколкото по плащадките в Китай.
Само борбата се опитва да удържа фронта и тези два медала в Пекин са нещичко на фона с тоталната катастрофа в българския спорт.
А Станка наистина не бива да плаче. Не всеки ден се печели вицетитла от Олимпиада.
Златева, здравата част от българския народ се гордее с тебе. И не надавай ухо на слуховете кой и какво щял да каже сега.  Ако бе станала шампионка щяха да те носят на ръце.  И да примират за снимка с тебе. Най-малкото.
Пълен напред, Станке, новите победи са пред тебе! 

17 Aug 2008 13:30 ч.